égards uitvaart


Referenties

Augustus 2022 – In het besef dat ons leven samen nog maar kort zou zijn, hebben we zeer intens geleefd. Toch kwam het overlijden van mijn man nog sneller dan verwacht. Hoe belangrijk is het dan dat je de goede uitvaartbegeleiding, i.c. Egards kunt vinden.
We hebben ervaren dat Egards ontzorgt waar dat nodig is, ruimte laat voor persoonlijke invulling en met raad en daad ter zijde staat. Het duidelijk aangeven van voors en tegens maakt het nemen van beslissingen makkelijker. Vooral het onderzoeken van de mogelijkheden, we hadden letterlijk en figuurlijk op allerlei gebied, veel noten op onze zang, heeft het voor mij, onze families en vrienden gemaakt tot een onvergetelijke gebeurtenis.
Ondanks het verdriet, heeft het afscheid veel dierbare troostrijke herinneringen gegeven. Ik ben daar dankbaar voor en blij mee. Dit alles dankzij de bijzondere zorgvuldige aandacht van Erik en zijn mensen. Velen hebben mij gevraagd of Erik ook buiten de regio uitvaarten begeleid.

LAH, november 2022

lijn-rood

Januari 2022 – We hebben Erik benaderd met de vraag of hij ons kon helpen in een bijzondere situatie om onze vader te repatriëren. Vanaf het eerste contact heeft hij ons een vertrouwd gevoel gegeven en laten blijken dat hij zijn vak beheerst. Vanwege het ingewikkelde proces met meerdere partijen heeft Erik ons volledig begeleid en heeft hij ervoor gezorgd dat hij ons enige aanspreekpunt was tijdens de gehele periode. Daarbij is hij persoonlijk aanwezig geweest op voor ons belangrijke momenten.
De rust en warmte die Erik uitstraalde, sloeg in deze hectische periode over op onze familie en dat hebben wij als prettig ervaren. Erik zijn oprechte betrokkenheid en zijn professionaliteit hebben ons geholpen om het afscheid zo mooi mogelijk vorm te geven. Erik heeft uitstekend geluisterd naar onze wensen, begeleid met adviezen en de te maken keuzes waardoor het het afscheid was zoals wij voor ogen hadden.
In een volgende situatie zouden we zeker weer contact op nemen met Erik.

AF, maart 2022

lijn-rood

April 2021 – Waarom een uitvaartbegeleider inschakelen? Dat kan een begrafenisondernemer toch ook?
Gelukkig werd ik overtuigd door mijn dochter en mijn, toen nog niet overleden, vrouw.
Heel bizar, maar zij kregen gelijk.
Wat er allemaal op je afkomt, vreselijk.

Maar gelukkig heeft Erik Cox, de uitvaartbegeleider, alles perfect geregeld. En mij veel zorgen en moeite bespaard.

Ik kan het inschakelen van een uitvaartbegeleider aanbevelen, en zeker Erik Cox.

Het emotionele afscheid vond plaats in het crematorium de ‘Haagse Duinen’. Ook hier was het perfect geregeld en tot in de puntjes verzorgd.
Alleen jammer dat het in coronatijd plaatsvond.

KS, juli 2021

lijn-rood

Maart 2020 – Toen mijn moeder overleed na en ziekbed van een agressieve vorm van Parkinson zei mijn man direct: Erik Cox bellen. Nooit 1 moment spijt van gehad; wat is deze man goed.
Hij is heel rustig en denkt met je mee. Hij regelt alles perfect, zelfs in coronatijd.
Ik waardeerde het dat hij zelfs vroeg wat voor kostuum hij aan moest trekken bij de uitvaart - een jacquet of een mooi pak of iets anders.

Ik had al snel gezegd: ‘ik hoef haar niet meer te zien’, maar Erik vroeg daar op de dag van de uitvaart toch nog eens behoedzaam naar of dat nog steeds zo was.
En hij had gelijk. Mijn moeder lag in de kist heel mooi opgebaard. En ik ben blij dat ik haar toch nog gezien heb.

Er waren niet veel mensen om afscheid te nemen (coronatijd), maar ze vertelden allemaal hoe rustig en netjes de uitvaart geregeld was.

De volgende keer zou ik Erik Cox weer een uitvaart laten verzorgen.

JE, maart 2020

lijn-rood

December 2019 – Geheel onverwacht overleed mijn schoonvader. Naast dat er geen verzekering was, was er maar een klein budget voor de uitvaart.
Erik Cox was jarenlang, als grafisch ontwerper, klant bij onze zeefdrukkerij. Via Facebook volgde ik zijn omscholing tot uitvaartbegeleider; wat er altijd zeer goed uitzag. Dus heb ik hem gebeld met de vraag of hij voor ons de uitvaart wilde verzorgen.
Hij heeft de opdracht aangenomen en deze, met aandacht voor alle wensen van de familie, bijzonder goed uitgevoerd. Sfeervol, met aandacht voor alles, rustig. En met voor alles een oplossing. Ook voor onze beperkte financiële mogelijkheden. We konden veel zelf doen. En i.p.v. in een aula van een crematorium, hebben we afscheid genomen op een andere, minder dure, lokatie. Na afloop zijn we samengekomen in het restaurant van mijn vrouw om wat te eten en te drinken.

Ik zou hem zeker aanraden, alle aandacht en geen moeite teveel.

KK, juni 2021

lijn-rood

November 2019 – Erik Cox verzorgde met Égards Uitvaart de crematie van mijn vader. Vanaf het moment dat hij binnenkwam, ervaarden we zijn vriendelijke en professionele aanpak. Er moesten natuurlijk allerlei dingen gebeuren, maar we kregen alle tijd om te voelen wat we wilden. We hadden nooit de indruk dat er haast was, ondanks dat één en ander natuurlijk wel op een bepaald moment toch geregeld moet zijn. Hij bood ook ons steeds verschillende opties aan en dacht continu met ons mee om het precies zo te maken als we wilden. Deze aanpak bleef zo tot de uiteindelijke afscheidsdienst. Deze persoonlijke aanpak was heel fijn in zo’n moeilijke periode.

Na de afscheidsdienst vertelde een groot aantal mensen mij hoe fijn ze de organisatie rondom de afscheidsdienst vonden. De sfeer die Erik nastreefde was dus zelfs voelbaar voor anderen.

Afscheid nemen van iemand is een verdrietige aangelegenheid en het is fijn om dan iemand te hebben als Erik die je volledig kunt vertrouwen. Ik kan hem van harte aanbevelen.

WvdP, maart 2020

lijn-rood

Egards logo